LES EXTRAESCOLARS

A nivell pedagògic, les extraescolars musicals s’organitzen seguint el curs acadèmic LOMLE, tot fent exàmens trimestrals, full de seguiment acadèmic i audicions a final de curs.

Aquestes activitats van dirigides a escoles d’ensenyament infantil, primària i ensenyament superior.

A més, el nostre centre ofereix la possibilitat de cursar les extraescolars de manera conjunta o de manera individual. Les assignatures bàsiques per una educació musical reglada serien el llenguatge musical i l’estudi de l’instrument personalitzat.

A QUI VA DIRIGIT?

L’aprenentatge musical és per a totes les edats, seguint així els diferents grups d’estudi:

Desenvolupem les capacitats dels més petits, com la comprensió, la concentració i la memòria iniciant als nens/es en el coneixement dels instruments i el llenguatge musical a través de la combinació de fitxes, jocs, coral i tallers de nocions bàsiques d’instrument.

Classe col·lectiva o individual de llenguatge musical seguint el temari oficial LOMLOE com a activitat reglada. Aprenem les bases teòriques i pràctiques de la música.

Classe col·lectiva o individual d’instrument destinada a desenvolupar les tècniques pròpies de cada instrument.

Classe col·lectiva o individual de llenguatge musical i/o instrument adaptades a les necessitats de cada alumne.

PLA D'ESTUDIS

El nostre pla d’estudis està basat en un programa personalitzat i adaptat a les necessitats de cada alumne. Aquells alumnes que vénen d’altres escoles accediran al nivell que els hi correspon mitjançant una prova teòrica (llenguatge musical) i una prova pràctica (d’instrument).

Aquest pla d’estudis està dividit en dos vessants:

ASSIGNATURES

El nostre centre ofereix assignatures que es poden cursar de manera conjunta o de manera individual. El temari bàsic per una educació musical seria:

Llenguatge musical:

Hi ha possibilitat de cursar-lo en grups reduïts o de manera individual (depenent de les necessitats de l’alumne). Està format per tres parts: audició, ritme i projecte.

  • Audició: l’aprenentatge es porta a terme realitzant audicions d’obres musicals, d’aquesta manera aprenem a diferenciar instruments dins de l’orquestra de manera generalitzada, i també audicions d’instruments solistes, aprenent així les característiques individuals d’aquests instruments.
  • Ritme: l’aprenentatge es du a terme mitjançant la percussió. Podem gaudir practicant la percussió tant de manera col·lectiva com individual, aprenent així a escoltar als altres companys sense perdre el ritme i desenvolupant una millor comprensió dels seus patrons.
  • Projecte: els professors realitzen la classe de manera activa complementant-se amb exercicis (entretinguts i fàcils d’entendre).
  •  

Instrument personalitzat:

Es treballa de manera individualitzada l’estudi de l’instrument, les seves tècniques, així com l’aplicació de tot el que s’ha après a la classe de llenguatge.

VOLS INSCRIURE'T EN ALGÚN DELS NOSTRES MÈTODES? CONTACTA'NS!

Més Mètodes

Obrir el xat
1
Posa't en contacte amb nosaltres!
Centre Nova Clau
Hola!
En què et podem ajudar?